Online tanácsadás

Tanácsadás OLINE

A pszichológiai tanácsadás keretén belül lehetőség van online, élő tanácsadásra is, aminek a szerepe a koronavírus okozta járvány viszonyok közepette egyre fontosabb lesz….

Vannak, akik különböző okokból idegenkedhetnek ettől a konzultációs formától, de tapasztalataim szerint, a kételyek elmúlnak, amint át tudjuk beszélni azok hátterét, ill. megtapasztalják, hogy az online munka is hatékony segítséget nyújt. Ebben a munkaformában is lehetőség van mind a felnőttek – bővebb információ ITT, mind a gyermekek problémáinak megoldására, ill. nevelési tanácsadásra – bővebb információ ITT.

Az online tanácsadás a személyes kapcsolaton alapuló munkához hasonlóan működik, de nem teljsen ugyanaz. Vannak olyan helyzetek, amikor a személyes, közvetlen kapcsolat, ill. annak légköre nélkülözhetetlen, tehát az online munka nem alkalmazható pl.: súlyos krízishelyzetekben. Ezért az online tanácsadást megkezdésében nagy segítséget nyújt, ha egy telefonos beszélgetés alkalmával előzetesen áttekintő képet kaphatok a probléma jellegéről. 

Az online munka feltételei

  • web kamerával és mikrofonnal ellátott megbízható eszköz: számítógép, okostelefon stb.
  • nyugodt, csendes helyiség, ahol a négyszemközti beszélgetés légköre biztosított
  • megbízható internetes hálózat
  • jelenleg használt alkalmazások:

Skype (adatvédelmi információk: ITT találja meg)

Viber (adatvédelmi információk: ITT találja meg)

Messenger (adatvédelmi információk: ITT találja meg)